fbpx

PS5 controller kan draadloos opgeladen worden volgens dit patent

PS5 1

De PS5-patenten vliegen ons zo hard om de oren dat we haast niet meer kunnen volgen. Volgens het nieuwste patent dat Sony indiende wordt het mogelijk om de PlayStation 5 controller draadloos op te laden via een externe adapter.

Het patent werd het eerst gespot op Reddit. Sony registreerde het document al vorig jaar, al kan het pas publiek bekeken worden. En dankzij de toevoegde designs, is het patent veel gemakkelijker te begrijpen.


Het document beschrijft een draadloze adapter, die bevestigd kan worden aan een controller. Het apparaatje zou gekoppeld kunnen worden aan een oplaadstation, dat de controller via de adapter dus draadloos zou opladen.

Opvallend is het volgende. Zo kan de adapter ook extra knoppen bevatten, die functies van de knoppen op de controller kunnen overnemen. Op die manier is het mogelijk dat de adapter tijdens het spelen aan de controller besvestigd blijft, zodat je extra knoppen hebt voor meer controle in de game.

Die laatste beschrijving lijkt verdacht veel op de PlayStation Back Button Attachment die onlangs lanceerde. Het kan zijn dat Sony het draadloos opladen dus ook voor dat toestel in gedachten had, maar uiteindelijk afstapte van dat idee.

In dat opzicht is het eveneens mogelijk dat het patent geen zier te maken heeft met de PlayStation 5. Al is een gelijkaardig apparaat, mét draadloos opladen voor de DualShock 5, natuurlijk niet uitgesloten.

adapter

adapter

Adapter 2

Adapter 2

Een reactie achterlaten