fbpx

The Wall Street Journal bevestigt bestaan PS4.5

Officieel is er nog steeds niets bekend over de PlayStation 4.5, maar een nieuwe bron bevestigt nogmaals het bestaan van de console. The Wall Street Journal geeft aan dat Sony inderdaad werkt aan een nieuwe versie van de PS4, bedoeld is om ‘higher-end gaming experiences’ te leveren.

Volgens de bron is de nieuwe console stukken krachtiger en kan het 4K-content afspelen. Alle games zullen zowel op de originele PS4 als de nieuwe PS4 draaien. Wie een premium-ervaring met de beste graphics verkiest, zal de nieuwe PlayStation 4 moeten aanschaffen. Het toestel kan ultra high definition (4K) graphics weergeven. Huidige games zullen wellicht grafisch geüpscaled worden.


De krant bevestigt ook alle eerdere geruchten: intern wordt de console de PS4K genoemd en het toestel zal nog voor de release van PlayStation VR in oktober aangekondigd worden. Volgens de tipgever wil Sony die extra paardenkracht vooral voor zijn PlayStation VR. De PS4K zou kunnen meeconcurreren met de high-end gaming pc’s die vereist zijn voor de Oculus Rift en de HTC Vive.

Sony mikt met deze PS4.5 op een andere doelgroep: gamers die iets extra willen betalen voor een rijkere en game-omgeving, waaronder een high-end virtual-reality ervaring. De consolefabrikant wil casual en hardcore gamers aanspreken met deze nieuwe strategie.

Als de bron waarheidsgetrouw is, dan wordt de PS4K nog voor oktober aangekondigd. Vermoedelijk zal dit tijdens de jaarlijkse persconferentie op E3 zijn.

REACTIES (3)

 1. Nightfire

  Als PS VR ook op PC draait, dan zou dat nog wel eens een gunstig effect kunnen hebben op het marktaandeel.
  Denk dat veel gamers die een PS4 en een PC hebben dan toch voor de PSVR gaan ipv enkel OR / Vive.

 2. Classixjoker

  vind ik nogal een onnozele zet.. zo kort na de ps4 een iets betere uitbrengen

 3. Karel Steutelings

  Als het echt is om de PS VR te upgraden dan wordt dat toestel wel het ultieme high-end VR instapmodel.

Een reactie achterlaten