fbpx

Pokémon Go helpt verspreiding coronavirus tegen te gaan

Pokemon Go

Terwijl de hele wereld tegenwoordig op een lager pitje bolt om de verspreiding van COVID-19 coronavirus tegen te gaan, doet ook Pokémon Go zijn best om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk binnen blijft. En dat terwijl de app eigenlijk ontworpen is om op pad te gaan.

Zo past ontwikkelaar Niantic Labs de mechanismen van de game aan door prioriteit te geven aan updates die ook individueel gebruikt kunnen worden. Een van die merkbare verschillen is dat er meer habitats zijn, waardoor spelers minder ver moeten wandelen om Pokémon tegen het lijf te lopen.


Daarnaast krijgt Incense, een item om de monstertjes te lokken, een korting van 99%. Wanneer het Incense actief is, zal het effect trouwens een uur duren in plaats van een half uur. Verder zijn Incubators veel effectiever. Zo kan je eitjes uitbroeden in de helft van de gewoonlijke stappen. Dubbel zo snel dus.

En ten slotte droppen Poké Stops meer Gifts. Alle nieuwe updates zijn nu al actief en worden allicht pas opgeschort wanneer het gevaar voor het coronavirus wat meer gaan liggen is. Hoelang dat zal duren, is nog niet duidelijk. Wanneer Niantic deze mechanismen terug schroeft, is ook niet bekend.

Een reactie achterlaten