fbpx

Pocketpair wil Palworld naar meerdere platformen brengen

Palworld

Op dit moment is de monsterhit Palworld van ontwikkelaar Pocketpair alleen verkrijgbaar op Xbox en pc. De studio heeft bekendgemaakt dat-ie in gesprek is om de game ook naar andere platformen te brengen. Welke extra platformen dat zijn, is voorlopig niet bekend.

Palworld lanceerde in januari via Steam Early Access en Xbox Game Preview. In de eerste maand na release, ging de game al meer dan 25 miljoen keer over de digitale toonbank. Nu heeft Pocketpair CEO en gameregisseur Takuro Mizobe aan Bloomberg verteld dat hij aan het onderhandelen is om de game naar meer platformen te brengen.


Opvallend genoeg onthulde Mizobe niet specifiek of de game naar PlayStation, Nintendo of mobile komt. Gezien PlayStation eerder al interesse toonde in de game, gokken wij dat PS5 wel een voorkeursplatform is.

Mizobe liet verder nog weten dat de studio geïnteresseerd is in een eventuele samenwerking met uitgevers of zelfs een overname. Leuk detail: gesprekken voor een overname door Microsoft zijn op dit moment nog niet aan de gang.

Volgens PocketPair kostte de ontwikkeling van Palworld zo’n 6,7 miljoen dollar. Al heeft de game al tientallen miljoenen dollars opgebracht. Ondanks de gigantische winstmarges, wil Pocketpair een kleine studio blijven. Mizobe gaf toe dat hij meerdere kleinere titels wilde maken. Pocketpair heeft immers geen ambitie om over te schakelen op AAA-games.

Wel gaf de CEO toe dat er altijd een multiplayer aanwezig zal zijn. Zo vindt hij dat games ‘het leukst zijn om te spelen met vrienden’. Een game zonder multiplayer vindt hij immers niet correct voor de periode waarin we leven.

Zou jij Palworld op PlayStation 5 of zelfs Nintendo Switch zien zitten?

Een reactie achterlaten