fbpx

PlayStation Trophies krijgen makeover voor komst PS5

playstation trophies

Schrik niet als je Trophy level op PlayStation 4 morgen een pak hoger ligt, want Sony heeft bekendgemaakt dat het systeem een grondige make-over krijgt. Op de PlayStation Blog legt Sony uit wat er zoal wordt aangepast. Goed nieuws: al je behaalde trophies verhuizen gewoon mee naar PS5.

Eerste belangrijke verandering zijn de hogere Trophy Levels. Weg met level 1 tot 100, want vanaf nu gaan we van 1 tot 999. Eens de update doorgevoerd is, wordt je Trophy Level automatisch aangepast aan het nieuwe systeem.


Voor dat nieuwe systeem past Sony dan ook een nieuw berekeningsproces toe, dat geoptimaliseerd en consequenter is. Een beetje vergelijkbaar met de groeicurve van personages in RPGs zelfs. Zo zal je sneller doorheen de lagere levels groeien. Daarnaast brengen zeldzamere trofeeën, zoals Platinum Trophies, meer punten op. En zullen dus ook zwaarder doorwegen in je progressie.

Verder zijn er nieuwe Trophy Level Icoontjes, die vooral ingevoerd worden door de komst van de PS5. Momenteel is dat slechts een gouden ster, maar via het nieuwe systeem worden er een paar variaties geïntroduceerd op basis van de level-categorie:

  • Brons gaat van 1 – 299
  • Zilver gaat van 300 – 599
  • Goud gaat van 600 – 998
  • Platinum is voor 999

PS Trophies

Natuurlijk wil Sony ook meegeven dat al je behaalde Trophies mee naar PlayStation 5 zullen verhuizen. Zoals bij de vorige generatie-transities, zal je dus ook deze keer al je trofeeën kunnen synchroniseren.

Last, but not least zou de Franse PlayStation Blog ook de Track Your Progress feature besproken hebben. Zoals op Xbox, zou je voor een bepaalde trofee kunnen zien hoeveel acties je nog moet ondernemen om die trofee te verdienen. Frappant genoeg werd die alinea even later verwijderd. Misschien omdat die feature nog niet helemaal op punt staat…

Wat vinden jullie van de wijzigingen? Laat het weten in de comments!

Een reactie achterlaten