fbpx

PlayStation topman: “Focus zal verschuiven van visuals naar verhaal”

Asad Qizilbash PlayStation

Een topman van PlayStation voorspelt dat de focus in videogames zal verschuiven van realistische graphics naar meeslepende verhalen. Die shift zal plaatsvinden in de komende 10 jaar, mede dankzij krachtige nieuwe technologie en AI.

Asad Qizilbash, het hoofd van PlayStation Productions, deelde tijdens een toekomstmeeting van Sony.  Volgens hem worden games veel persoonlijker door de enorme vooruitgang in technologie en AI, waardoor de ervaring voor elke speler aangepast kan worden.


De technologische vooruitgang zal zorgen voor een diepere emotionele connectie met de speler. Zo kunnen personages bijvoorbeeld veel expressiever en emotioneler zijn. De PlayStation topman gelooft dan ook dat er een verschuiving van sublieme visuals naar meeslepende verhalen zal zijn, die blijven nazinderen lang nadat je de game hebt afgesloten.

Een sterke rol is volgens Qizilbash weggelegd voor AI, dat zorgt voor sterke gepersonaliseerde ervaringen en ook diepgaandere verhalen. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat NPC’s  kunnen reageren op verschillende acties van spelers, waardoor de ervaring meteen een pak interactiever wordt.

Volgens Qizilbash is die nieuwe wending vooral belangrijk voor het nieuwe Gen Z en Gen Alpha publiek, dat in een digitale wereld is opgegroeid. Vaak zijn net die mensen op zoek naar meer persoonlijke ervaringen met een diepere betekenis, in alle digitale toepassingen.

Wat denk jij van de visie van Qizilbash? Denk jij dat het die kant zal opgaan?

Een reactie achterlaten