fbpx

PlayStation Store op PS3 en PSP gaat voorgoed dicht vanaf 2 juli

PS3

Het einde van een tijdperk is aangebroken. Er circuleerden al geruchten dat Sony zijn PlayStation Store op PS3, PSP en PS Vita zou sluiten en dat is nu officieel bevestigd. De digitale store gaat voorgoed dicht op PS3 en PSP op 2 juli. Op de PS Vita blijft hij iets langer open, tot 27 augustus.

Over aangekochte games hoef je je echter geen zorgen te maken. Zo kan je alle titels die in jouw bezit zijn, nog steeds downloaden nadat de PlayStation Store op die platformen sluit. Daarnaast kan je nog steeds Game Vouchers voor specifieke titels en PlayStation Plus vouchers inruilen. Ook alle titels die je via PlayStation Plus in je bezit kreeg, kan je blijvend downloaden. Op voorwaarde dat je PlayStation Plus abo natuurlijk geldig blijft.


Wat is dan niet meer mogelijk? Games aankopen, inclusief alle dlc. Wil je nog een game uit de catalogus van PS3 of PSP? Nadat de store gesloten is, kan je de titels wel nog steeds downloaden via je downloadlijst op het desbetreffende platform.

Uiteraard zijn ook in-game aankopen door middel van microtransacties niet meer mogelijk na de sluitingsdata. Verder kan je geen pre-paid tegoed meer inruilen op PS3, PSP en PS Vita eenmaal de store gesloten is. Pre-paid kaarten met een waarde in valuta (bvb. 25 euro) moeten dus ingeruild worden op PS4 en PS5. Tegoed dat in je portemonnee aanwezig is, kan je natuurlijk wel nog steeds gebruiken op PS4 en PS5.

Via PlayStation Support vind je nog een aantal antwoorden op vragen omtrent cross-buy en meer, dus ga ook zeker daar eens een kijkje nemen.

Een reactie achterlaten