fbpx

‘PlayStation Store krijgt complete make-over voor launch PS5’

PS Store PS5

Na het Trophy-systeem, heeft Sony ook plannen om de PlayStation Store van een stevige make-over te voorzien. Althans als we nieuwe geruchten mogen geloven. De vernieuwing van de digitale winkel komt er nog eind deze maand naar aanleiding van de PS5 launch.

Het nieuws bereikt ons via Push Square. De nieuwe PlayStation Store gaat zowel live via de website als de mobile app en zou die nog deze maand live gaan. En hoewel details over de verse interface schaars zijn, zou de Store enkel PS4 en PS5 games bevatten. Yup, games voor PS3, PSP en PS Vita zullen hun eigen store behouden.


Daarnaast verdwijnen ook PS4 thema’s, avatars en zelfs apps, althans in de PS5-versie van de Store. Waarschijnlijk zal er niets veranderen als je dergelijke inhoud al op je huidige PS4 hebt staan, want via die console zou al die content nog wel toegankelijk moeten blijven.

Tot slot is er de optie om games op een wishlist te zetten. Al zal je bestaande wishlist niet overgezet worden naar de nieuwe Store. Alles terug opnieuw op je wishlist zetten, is dus de boodschap.

Uiteraard is een make-over geen verrassing, want eerlijk gezegd is Sony’s digitale gamewinkel wel aan vernieuwing toe. Zo kunnen sommige segmenten een update gebruiken en mag ook de snelheid wat opgekrikt worden.

De nieuwe PlayStation Store zou eind deze maand al lanceren, al komt de echte doorbraak er waarschijnlijk wanneer de PS5 in de rekken ligt.

Een reactie achterlaten