fbpx

PlayStation stelt Access Controller officieel voor

Access controller

Sony heeft de PS5-controller voor spelers met een beperking uitgebreid voorgesteld. Die gaat officieel door het leven als de PS5 Access Controller en laat spelers toe om de controller en al zijn functies aan te passen..

Sony dropte een uitbereide post over de nieuwe controller op de PlayStation Blog. De controller krijgt een brede waaier aan verwisselbare knoppen en dopjes voor de sticks, zodat spelers een aangepaste lay-out kunnen creëren, afgestemd op hun noden.


Elke controller wordt geleverd met drie soorten dopjes voor de sticks, maar ook drie verschillende knoppentypes (bol, plat, geheld enz.). Daarnaast is er een optie om de controller aan een tripod of andere ondersteunending te bevestigen. Via de 3,5mm AUX-poorten kan je ook extra accessoires aankoppelen.

Cool is dat de controller een uitgebreide user interface krijgt via de PS5. Dankzij die interface kunnen spelers opties aanpassen zoals zij dat willen. Niet alleen de lay-out van de knoppen kan gewijzigd worden, ook de gevoeligheid van de sticks en input, deadzones en nog veel meer.

Sony heeft echter nog steeds geen launch window voor de veelzijdige controller. Wie weet krijgen we een datum tijdens de PlayStation Showcase volgende week?

Alle details uitpluizen? Check dan de PlayStation Blog.

PS Controller

PS Access

Een reactie achterlaten