fbpx

PlayStation slaat handen in elkaar met Discord

discord app

Terwijl iedereen dacht dat Microsoft ook Discord zou overnemen, is niets minder waar. De onderhandelingsgesprekken zijn spaak gelopen en nu heeft Sony een partnership met het chatplatform aangekondigd. Sony heeft een contract gesloten met Discord om de service begin 2022 naar de PS4 en PS5 te brengen.

Sony’s grote baas Jim Ryan onthulde in een blogpost dat Sony een minderheidsaandeel gekocht heeft van het bedrijf. Hoeveel de uitgever geïnvesteerd heeft, wilde hij niet kwijt. Discord voerde een lange tijd overnamegesprekken met Microsoft, maar die werden enkele weken geleden stopgezet.


Door deze partnership krijgt de app meteen een bredere reikwijdte gezien de alle PS4- en PS5-spelers gebruik zullen kunnen gebruik maken van de app. Hoe Discord precies geïntegreerd zal worden op PlayStation-consoles en welke in-game functies de dienst zal leveren, is niet bekend.

Volgens Jim Ryan zullen spelers en communities via Discord kunnen samenkomen, om zo gemakkelijk te communiceren en te gamen. Een chat service hoort er dus zeker bij en zou eventueel de bestaande party-functies kunnen vervangen.

Of je ook bestaande servers kan joinen via PlayStation? Dat valt nog te zien. Maar als dat het geval is, wordt er potentieel heel wat content geblokkeerd op de consoles om in overeenstemming te zijn met Sony’s richtlijnen.

Een reactie achterlaten