fbpx

PlayStation koopt nieuwe studio van Jade Raymond

Haven Studios Jade Raymond

Sony heeft er alweer een nieuwe PlayStation Studio bij. Het gaat om Haven Entertainment, opgericht door voormalig uitvoerend producent van Assassin’s Creed 2, Jade Raymond. Hoeveel Sony op tafel gooide voor de Canadese ontwikkelaar? Dat werd niet bekendgemaakt.

Momenteel werkt Haven Entertainment aan een multiplayergame exclusief voor PS5. De game krijgt volgens het persbericht een evoluerende wereld waarin vrijheid en spanning centraal staan. Welke genre het wordt is niet bekend, al zou de AAA multiplayer de kracht van de PS5 ten volle benutten.


De studio werd oorspronkelijk opgericht in maart 2021 met een investering door Sony, dus is een overname niet zo verrassend. De studio heeft momenteel zo’n 60 werknemers die al aan een waaier van populaire projecten en franchises in de business gewerkt hebben.

Zowel Sony en Haven zijn blij met de nieuwe samenwerking. Voor de uitgever levert het alweer een uitstekende exclusive op en de studio heeft nu de middelen om zijn ambitieuze game waar te maken.

Wanneer we de eerste beelden van de game te zien krijgen? Dat is helaas niet bekend.

Haven

Een reactie achterlaten