fbpx

PlayStation App krijgt coole nieuwe companion app functies

PlayStation app the last of us lore

De PlayStation App krijgt binnenkort een coole update. Zo kan je binnenkort bij verschillende games de app als companion app kunnen gebruiken. Tijdens het gamen worden content en features unlocked die je op je smartphone kan gebruiken. Denk aan in-game collectibles, extra info of functies zoals het herbekijken van cutscenes.

Voorlopig zit de functie nog in beta en is ze alleen beschikbaar voor The Last of Us Part 2 Remastered. Maar allicht krijgen ook andere PlayStation exclusives binnenkort ondersteuning in de app. Denk maar God of War Ragnarök, Horizon Forbidden West en Marvel’s Spider-Man 2.


Hoe werkt het concreet? Stel dat je The Last of Us Part 2 Remastered aan het spelen bent, kan je via de nieuwe Lore tab in de PlayStation app de collectibles raadplegen. Handig als je een code voor een kluis hebt gevonden.

Krijg je een cutscene te zien? Dan kan je in app profielen bekijken van alle personages die in de scène meespelen. Ook wordt de cutscene zelf opgeslagen voor het geval je het fragment nog eens herbekijken. Op bepaalde locaties kan je zelfs unieke concept art ontgrendelen in de app.

Zo wordt de PlayStation app een soort companion app die de game-ervaring moeten verruimen. Benieuwd hoe deze feature gaat evolueren. Voorlopig zit het systeem nog in beta en is het nog niet overal beschikbaar.

Of de app tijdens het game veel gebruikt zal worden? Dat is nog afwachten. Al lijkt het wel een leuke toevoeging voor spelers die alles uit hun game-ervaring willen halen.

PS App Lore

PS App Lore 2

Een reactie achterlaten