fbpx

‘PlayStation 5 Pro in de maak, verschijnt ten laatste in 2024’

PS5

Hoewel de PS5 nog altijd bijzonder moeilijk te verkrijgen is, doen geruchten van een PS5 Pro al stevig de ronde. De nieuwe versie van Sony’s console zou 2.5 keer zo snel zijn als de huidige PS5, nieuwe raytracing tech integreren en eind 2023 verschijnen. Dat vertelt techwebsite RedGamingTech in een nieuwe video.

Zo bericht RedGamingTech dat de PS5 Pro momenteel in ontwikkeling is. Sony mikt op een release eind 2023. Als dat niet lukt, wil de uitgever de PS5 Pro ten laatste in het tweede kwartaal van 2024 in de rekken droppen. Gezien er zo’n drie jaar tussen de release van de PS4 en de PS4 Pro zat, is die timing best aannemelijk.


Interessanter dan een release window voor de console zijn de specs van de PS5 Pro. Volgens RedGamingTech zou de performance van het toestel dubbel zo snel zijn als de originele PS5. In spelmodi die ray-tracing ondersteunen, zou de console zelfs 2,5 keer sneller zijn dan het originele toestel. Laadtijden in games zouden dus nog veel korter zijn dan ze nu al zijn.

Ray-tracing en andere geavanceerde rendertechnieken zouden daarnaast het focuspunt worden van de PS5 Pro. Naar verluidt wil Sony zelfs features integreren zoals Nvidia’s DLSS technologie om de beeldkwaliteit sterk te verbeteren. Voor het gros van de hardware blijft de uitgever echter samenwerken met AMD.

Eind volgend jaar een PS5 Pro? En ergens ertussen nog de PS VR2? Sony zit duidelijk niet stil.

Hieronder alvast de volledige video van RedGamingTech met alle technische details.

Een reactie achterlaten