fbpx

‘PlayStation 5 Pro verschijnt in september 2024’

PS5 Pro

De eerste details van de PlayStation 5 Pro zijn gelekt. Zo zou de console lanceren in september 2024 met een eigen variatie van DLSS, een feature die graphics een stevige boost geeft. De info werd gedeeld door gamejournalist Jeff Grubb van Giant Bomb.

Grubb die doorgaans erg brtrouwbare bronnen heeft, bevestigt in een nieuwe video dat Sony aan een PlayStation 5 Pro werkt. Zo vertelde hij dat de eerder gelekte PS5 Pro info correct is. Die stelde dat Sony dev kits van de PS5 pro naar developers heeft uitgestuurd.


Volgens Grubb zijn de volledige specs van de PS5 Pro op dit moment nog niet bekend, omdat de interne hardware nog niet helemaal op punt staat. Staat wel vast: Sony zal een eigen vorm van DLSS in de PS5 Pro stoppen.

DLSS staat voor Deep Learning Super Sampling en maakt gebruikt van kunstmatige intelligentie om visuele beelden een flinke boost te geven. Met DLSS is zowel een hoge resolutie als een hoge framerate mogelijk, zonder een krachtige upgrade van hardware. Iets wat Sony op zijn eigen manier tot stand brengt in de PlayStation 5 Pro.

DLSS is al bekend dankzij Nvidia op pc. De feature maakt gebruik van AI om de resolutie op te schalen. Op die manier kan zwakkere hardware grafisch intensievere games afspelen. Ook laat de feature ray tracing acceleration toe, met nog realistischere belichting als resultaat.

Krijgen we begin 2024 de officiële onthulling van Sony?

Een reactie achterlaten