fbpx

PlayStation 5 Pro games krijgen een ‘Enhanced’ label op het doosje

PS5 Pro software

Een aankondiging van de PlayStation 5 Pro lijkt niet veraf meer. Sony is alle ontwikkelaars aan het inlichten over software-vereisten voor de console. Zo krijgen alle titels voor de console een ‘PS5 Pro Enhanced’ label en moeten ze voldoen aan enkele voorwaarden.

Games voor de nieuwe, krachtigere PS5-console die dit najaar zou verschijnen, krijgen volgens Insider Gaming een exclusieve grafisch modus. Die PS5 Pro grafische combineert een betere framerate, resolutie en ray tracing.


Aan deze voorwaarden moet een PS5 Pro game voldoen:

  • PlayStation Spectral Super Resolution om resoluties op te schalen naar 4K
  • stabiele refresh rate van 60 frames per seconde
  • verbeterde ray tracing effecten

Eerder raakte al bekend dat de PS5 Pro een krachtiger werkgeheugen krijgt (tot 28% sneller). Ook de grafische processor is krachtiger dan die van de originele PS5. Dat zorgt ervoor dat de PS5 Pro zo’n 45% sneller is dan de basisconsole en dat de rendering snelheid twee keer zo hoogt ligt. Wat zorgt voor kortere laadtijden.

Verder kunnen bestaande PS5-games ook een PS5 Pro Enhanced label ontvangen als ze die hogere resolutie, framerate en verbeterde ray tracing effecten toevoegen via een update. Ontwikkelaars hebben zelf de keuze of ze die features toevoegen aan bestaande PS5-games.

Benieuwd welke studio gaat uitpakken met de eerste PS5 Pro Enhanced game.

Een reactie achterlaten