fbpx

PlayStation 5 heeft mogelijk backwards compatibility

PS5

Goed nieuws voor wie nog een heleboel oude PlayStation-games heeft liggen: de PlayStation 5 zou opnieuw backwards compatibility ondersteunen. Althans, dat lijkt een nieuw patent van Sony Interactive Entertainment te suggereren.

Het patent beschrijft namelijk een systeem of proces waarbij games van legacy consoles (PSX, PS2, PS3, PS4) perfect gedraaid kunnen worden op de PS5 door synchronisatieproblemen tussen de hardware en software te elimineren. In mensentaal: alle oude games zouden probleemloos op de nieuwe PlayStation-console afgespeeld kunnen worden.


Oudere games op nieuwe consoles laten draaien brengt heel wat complicaties met zich mee. Vooral omdat de architectuur van elk toestel verschilt. Het nieuwe systeem laat de sterkere PS5-processor toe om de werking van oudere consoles te ‘interpreteren’. Op die manier zou de PS5 de code van oudere games kunnen bedotten, zodat die games zich gaan gedragen alsof ze op hun originele console worden afgespeeld. Sony zelf spreekt ‘processor ID spoofing’ in het patent.

Het systeem werd bedacht door niemand minder dan Mark Cerny, de man die ook de PS4 ontworpen heeft. Het patent werd al geregistreerd op 20 juni, maar werd pas op 31 januari gepubliceerd. Helaas volledig in het Japans, dus je zal er geen jota van verstaan.

Maar stel je voor: een console waarop je al je oude PlayStation-games kunt spelen. Vet of niet?

REACTIES (1)

  1. Nicolas Legley

    Dat zou inderdaad heel tof zijn

Een reactie achterlaten