fbpx

PlayStation 5 heeft 40 miljoen exemplaren verkocht

PS5

Sony heeft bekendgemaakt dat de PlayStation 5 sinds zijn launch in november 2020 al meer dan 40 miljoen keer over de toonbank ging. Daarmee heeft de console een nieuwe mijlpaal bereikt.

Met 40 miljoen verkochte consoles in 3 jaar tijd haalt de PS5 het ruimschoots van concurrent Xbox. In juni liet Microsoft nog weten dat de Xbox Series zo’n 21 miljoen exemplaren had verkocht. De verkoop van de Xbox Series S en X zijn daarvoor samengerekend. De ontertussen 7 jaar oude Switch heeft zo’n 127 miljoen exemplaren verkocht.


Opvallend is dat Sony in februari nog bekendmaakte dat de console zo’n 32 miljoen verkochte exemplaren op zijn naam had staan. In vijf maanden tijd zijn daar dus nog 8 miljoen toestellen bijgekomen. Sony heeft de productie van zijn console opgekrikt, waardoor er sinds begin dit jaar veel meer PS5-consoles beschikbaar zijn in de winkels.

Al zal Final Fantasy XVI, dat exclusief voor PS5 verscheen, daar ook iets mee te maken. Sony verwacht dat de verkoop niet zal afnemen, want PS5-exclusive Marvel’s Spider-Man 2 zit eraan te komen. En die game staat op het verlanglijstje van heel wat spelers.

Om de release van de game te vieren, krijgt de PS5 trouwens een coole limited edition van Spider-Man 2.

Een reactie achterlaten