fbpx

PlayStation 5 blijft het beter doen dan de PS4

PS5 vs PS4

Het is ondertussen vier jaar geleden dat de PS5 en Xbox Series verschenen, dus tijd voor een cijferupdate. Een Amerikaans onderzoeksbureau vergeleek de wereldwijde verkoopcijfers en komt tot enkele interessante conclusies. Zo verkoopt de PS5 nog steeds meer dan de PS4 in die periode en laat het de Xbox Series ver achter zich.

Volgens Matt Piscatella van het studiebureau Circana doet de PS5 het zo’n 8% beter dan de PS4 in diezelfde periode. De Xbox Series presteert ten opzichte van zijn voorgangers een stuk minder: de Xbox Series loopt 13% achter op die van de Xbox One in diezelfde tijdspanne. Ook loopt de Xbox Series lichtjes achter op de Xbox 360.


Hoe zit het dan met het totaal aantal verkochte consoles? Hoewel de PS5 en Xbox Series in dezelfde week verschenen, kennen beide consoles een verschillend verkoopsparcours. Volgens VGChartz heeft de PS5 58,78 miljoen exemplaren verkocht. De Xbox Series daarentegen staat op 28,74 miljoen verkochte consoles. Iets minder dan de helft.

Volgens het studiebureau is de Nintendo Switch echter de grote winnaar met 140,45 miljoen verkochte consoles. Al is het zo dat verkoop van de Nintendo Switch ten opzichte van dezelfde periode in 2023 met 30% gezakt is.

Een reactie achterlaten