fbpx

Platinum halen in Final Fantasy VII Rebirth is niet mogelijk door bug

FFVII Rebirth 1

Slecht nieuws voor trophy hunters die momenteel de platinum trophy van Final Fantasy VII Rebirth proberen te verdienen. De virtuele platinum beker is namelijk geblokkeerd door een bug die er komt door de meest recente update. Wie de fysieke versie van de game heeft, kan de bug wel vermijden.

Heb je de game digitaal gekocht? Dan kan je op dit moment onmogelijk de Platinum trofee binnenhalen. Een bug verhindert de game namelijk om je high score in de G-Bike Arcade Simulator mini-game te registreren.


Aangezien de game je score niet herkent, is het bijgevolg onmogelijk om de ‘ultimate party animal’s high score’ te verslaan. Allicht is het wachten op een nieuwe patch om dit euvel recht te zetten.

Let wel: als je de fysieke versie van Final Fantasy VII Rebirth in huis hebt, kan je de bug omzeilen. Zo kan je de game van je PS5 verwijderen, de console loskoppelen van het internet en de basisversie opnieuw installeren. Als je dan een savegame laadt, die zich afspeelt vóór de bug, kan je simpelweg de high score verslaan en de Platinum trophy binnenhalen.

Voorlopig heeft Square Enix nog niet gereageerd op de situatie, maar allicht krijgen we snel een update. En een patch om de bug op te lossen.

Een reactie achterlaten