fbpx

‘Piratengame Skull and Bones komt deze herfst’

Skull bones

Het lijkt erop dat we dit najaar het ruime sop van de Indische Oceaan mogen trotseren. De Amerikaanse website Kotaku bericht namelijk dat de release van Skull and Bones dichterbij is dan verwacht. Zo hoopt Ubisoft zijn piratengame te lanceren in de herfst van dit jaar.

Afgelopen vrijdag lekte nog gameplay van Skull and Bones. Sindsdien staat de game weer op de radar en dat brengt leuke details met zich. Reporter Ethan Gach van Kotaku schrijft dat Ubisoft-werknemers hem verklapten dat de game ten vroegste al in september in de rekken kan liggen. Of dat waar is? Koffiedik kijken natuurlijk. Al ziet de gelekte trailer er behoorlijk afgewerkt uit.


Skull and Bones speelt zich af in de Indische Oceaan tijdens ‘de gouden eeuw van de piraterij’. Als speler start je als beginneling met een bescheiden schuit en zal je een naam voor jezelf moeten maken om de keizer van de Indische wateren te worden.

Je beruchtheid stijgt door opdrachten uit te voeren. En natuurlijk leveren gevaarlijkere missies betere beloning. Waarmee je dan weer sterkere uitrusting en grotere schepen kan kopen.

De ontwikkeling van Skull and Bones verliep niet van een leien dakje. De game werd aangekondigd in 2017 en ontwikkeld door Ubisoft Singapore die ook de scheepsgameplay van Assassin’s Creed IV: Black Flag had gemaakt. Het project begon als multiplayer, maar de ontwikkeling werd verschillende keren gereboot.

Ook bij Ubisoft zouden ze zo spoedig mogelijk willen releasen, gezien Skull and Bones ondertussen al zo’n 200 miljoen dollar gekost zou hebben. Vanaf september… Yo Ho, Yo Ho, a pirate’s life for me?

Een reactie achterlaten