fbpx

Personeel Call of Duty: Warzone in staking uit protest tegen nieuwe ontslagen

Call of Duty warzone

Er lijkt maar geen eind te komen aan de problemen bij Activision Blizzard. Nadat honderden werknemers van Blizzard uit protest tegen grote baas Bobby Kotick op straat kwamen, is het nu hommeles bij Call of Duty: Warzone ontwikkelaar Sledgehammer. Reden: Activision heeft vlak voor de release van de nieuwe Caldera map heel wat testers ontslagen.

Zo kregen 12 jobcontractors (één derde van het team) vorige vrijdag te horen dat ze volgend jaar een nieuwe job moeten zoeken. Hoewel er geen klachten waren over hun werk, deelde Activision mee dat het een maatregel was om de lonen van het vaste personeel beter te optimaliseren. Een ontslagronde, dat terwijl Activision het afgelopen jaar een nooit eerder geziene omzet maakte, deels door het succes van Call of Duty: Warzone.


Dat schoot bij de werknemers van Sledgehammer in het verkeerde keelgat. Temeer omdat een deel van het testteam al maanden een opslag werd beloofd. Het quality assurance team legde daarom het werk neer en ging op straat staan om te protesteren.

Activision liet op zijn beurt weten dat het moeite heeft gedaan om zoveel mogelijk personeel aan boord te houden. Zo laat de uitgever in een statement weten dat meer dat 500 tijdelijke werknemers een vast contract krijgen. Helaas is er voor 20 personen geen plaats meer binnen de studio.

Nochtans leek het management van Activision Blizzard tot inzicht te komen na de recente schandalen van seksueel wangedrag op de werkvloer. Ceo Bobby Kotick gaf zelfs aan te willen opstappen als de problemen niet snel van de baan zouden zijn.

Wat vinden jullie ervan. Normale gang van zaken of hebben de werknemers van Sledgehammer gelijk?

Een reactie achterlaten