fbpx

Werknemers Activision Blizzard komen op straat en eisen ontslag van ceo Bobby Kotick

activision blizzard

Zo’n 150 werknemers van Activision Blizzard zijn woensdag op straat gekomen om het ontslag te eisen van grote baas Bobby Kotick. De protestactie kwam er na een vernietigend artikel van The Washington Post over het wangedrag van de ceo. Zo zou hij weet hebben gehad van de seksuele discriminatie op de werkvloer en jarenlang alles hebben in de doofpot proberen steken.

Zowel in de Blizzard campus in Californië als in Minnesota protesteerden legden zo’n 150 werknemers het werk neer en om te protesteren. Ze eisen het onmiddelijke ontslag van ceo Bobby Kotick. Zo zou hij volgens The Washington Post jarenlang weet hebben gehad van verschillende gevallen van seksuele discriminatie op de werkvloer en die verborgen hebben gehouden voor de raad van bestuur.


Die raad van bestuur van Activision Blizzard weigert echter nog steeds Bobby Kotick aan de deur te zetten en liet weten het volste vertrouwen in hem te hebben. Wat niet in goede aarde viel bij de werknemers van de uitgever.

Dat het Activision Blizzard niet voor de wind gaat, zoveel is duidelijk. Sinds de staat Californië een rechtszaak aanspande tegen de uitgever wegens seksuele discriminatie, zijn verschillende kopstukken opgestapt.

Een reactie achterlaten