fbpx

Grote baas van Activision overweegt ontslag als problemen niet snel opgelost geraken

Kotick

Bobby Kotick, de ceo van Activision Blizzard, overweegt zijn ontslag als de problemen van seksuele discriminatie en intimidatie op de werkvloer niet snel opgelost geraken. Dat heeft hij zelf gemeld aan de raad van bestuur.

Het nieuws komt via The Wall Street Journal die de informatie kreeg van een bron binnen Activision. Volgens de Amerikaanse krant zou Kotick het statement gemaakt hebben tijdens een vergadering met de raad van bestuur. Hij beloofde uiteraard niet expliciet om op te stappen, maar de eerste stappen zijn wel gezet.


Kotick kwam afgelopen week onder vuur te liggen nadat een grootschalig onderzoek van The Wall Street Journal allerlei wantoestanden binnen Activision Blizzard aan het licht bracht. Zo zou Kotick een verkrachting door een leidinggevende van Call of Duty-ontwikkelaar Sledgehammer Games proberen te verdoezelen hebben en later ook het ontslag van het studiohoofd verijdeld hebben. Die zou na een nachtje drinken een werkneemster betast hebben.

Kotick deelde zelf ook doodsbedreigingen uit aan werknemers. Zo zou hij in 2006 via voicemail een assistente met de dood bedreigd hebben. De assistente diende even later klacht in en de zaak werd buiten de rechtbank geregeld.

Volgens de werknemers heerst er al jaren een toxische en vrouwonvriendelijke sfeer op de werkvloer van verschillende studio’s. Vorige week kwamen zo’n 150 werknemers van Activision Blizzard op straat om het ontslag van Kotick te eisen.

Ook de grote baas van Microsoft en Sony reageerden op de controverse rond de uitgever. Wij zijn benieuwd of dit verhaal effectief zal eindigen met Bobby Koticks ontslag.

Een reactie achterlaten