fbpx

Paranormale shooter Control krijgt sequel en multiplayer spin-off

Control PS4 Xbox One

Ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een sequel voor de paranormale shooter Control. Daarnaast wil de studio ook een multiplayer-ervaring creëren in hetzelfde universum. Voor beide games zal Remedy samenwerken met uitgever 505 Games.

Veel info van de projecten is nog niet bekend. Met de sequel wil de studio het universum van Control sterk uitbreiden. Het doel is om ‘een vervolg te creëren met een veel groter budget’. Specifieke details loste de studio niet, maar Remedy noemt het project alvast ‘ambitieus’ en is zeer enthousiast over de toekomst van de reeks.


De multiplayer spin-off gaat door het leven als Project Condor en wordt een PvE ervaring voor vier spelers. Series Director Mikael Kasurinen begrijpt dat fans nerveus zullen zijn over een multiplayer game in het Control universum.

Maar tegelijkertijd gelooft hij dat ‘Remedy een ervaring kan afleveren die eigen is aan het DNA van de studio’. Hij geeft toe dat het een uitdaging zal zijn, maar is zelf ook benieuwd naar ‘een coöp-ervaring die alle elementen van een Remedy game in huis heeft’. De eerste concept art vind je hieronder.

Condor

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten