fbpx

Oprichter Guerrilla Games wordt hoofd Sony Worldwide Studios

Sony heeft aangekondigd dat Hermen Hulst, de co-oprichter van Guerilla Games (Killzone en Horizon: Zero Dawn) de grote baas wordt van Sony Worldwide Studios. De man volgt daarin Shuhei Yoshida op, die leider wordt van een initiatief om onafhankelijk studio’s te helpen.

Sony heeft zo’n veertien gamestudio’s die door PlayStation World Wide Studios worden beheerd. Guerrilla Games er één van, met daarnaast onder andere Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us) en Insomniac Games (Spider-Man).


Dat Hulst er zin in heeft, mag duidelijk zijn uit zijn statement:

“Ik werk sinds 2001 samen met Sony en de Worldwide Studios en heb enorm veel respect voor het creatieve talent en de ambitieuze ideeën, die ze tot leven brengen in Europa, Amerika en Japan. Ik ben zeer dankbaar voor de kans om zo’n inspirerende teams te leiden.”

Shuhei Yoshida daarentegen zal zich ontfermen over een nieuw initiatief dat beginnende indie studios op weg moet helpen. Daarbij krijgen ze zowel de technologie, als de middelen en ondersteuning om hun game een succes. Opvallend is dat Yoshida met dit initiatief beantwoordt Yoshida rechstreeks aan Jim Ryan, de grote baas van Sony Interactive Entertainment. Misschien een manier om nieuwe aanwinsten voor de Worldwide Studios te vinden?

Een reactie achterlaten