fbpx

Opgelet: kwaadaardige berichten doen PS4 crashen

PS4

Enkele gebruikers op Reddit hebben laten weten dat hun PS4 crashte nadat ze een berichtje ontvangen hadden van spelers met slechte bedoelingen. Het is een goed idee om je berichtinstellingen op de console te passen naar ‘privé’.

Opvallend is dat je het bericht zelfs niet hoeft te openen, want simpelweg de notificatie ontvangen kan al genoeg zijn om je PS4 te doen crashen.


Redditor Huntstark waarschuwde andere forumgangers met de onderstaande boodschap. De kerel kreeg het crash-bericht binnen toen hij Rainbow Six Siege aan het spelen was.

“Een speler van het andere team gebruikte een dummy account om een PS4-bericht te sturen. Vervolgens crashten al onze consoles. Slechts een persoon van de squad had er geen last van, maar hij had z’n bericht-instellingen op privé staan.”

Alle spelers die het bericht hadden ontvangen, moesten de fabrieksinstellingen terugzetten om het euvel te verhelpen. Sommigen probeerden het kwaadaardige bericht te verwijderen via de PlayStation Message App, maar zonder succes. Je moet dus effectief een complete factory-reset op je PS4 uitvoeren.

Volgens gebruiker Borgdrone, ook op Reddit, zijn de berichten ontworpen om een fout in de code te gebruiken, die vervolgens je PS4 doet crashen.

Je kan dus best het zekere voor het onzekere nemen en je PS4-berichten tijdelijk op privé zetten. Dat doe je via Instellingen > Accountbeheer > Privé-instellingen > Berichten.

Sony heeft momenteel nog niet geregeerd op de situatie.

Een reactie achterlaten