fbpx

Ook Ubisoft en SEGA slaan E3 2023 over

E3 2023

Hoewel E3 dit jaar zijn klinkende comeback zou maken in het Convention Center in LA, lijkt die terugkeer af te stevenen op een sisser. Na Sony, Microsoft en Nintendo hebben ook Ubisoft, SEGA en Tencent bekendgemaakt niet aanwezig te zijn. Is het voorgoed gedaan met ’s werelds bekendste gamebeurs?

Sony, Nintendo en Xbox maakten in begin dit jaar al bekend dat ze niet aanwezig zouden zijn op de beurs die de tweede week van juni doorgaat. Zowel Sony als Nintendo organiseren een eigen online livestream, zonder fysiek event. Xbox daarentegen houdt wel een live show, maar zou niet present zijn op de beursvloer zelf.


Ubisoft dat eerder bekendmaakte wel aanwezig te zijn, maakt nu rechtsomkeer. De uitgever slaat E3 over en zal zelf een Ubisoft Forward stream organiseren op 12 juni. Ook plant Ubisoft een hands-on event voor de pers.

SEGA en Tencent volgen Ubisoft en maakten bekend dat ook zij E3 2023 zullen skippen. Duidelijk een kettingreactie die ook andere uitgevers en gamebedrijven zal beïnvloeden.

Het ziet er naar uit dat E3 een schim wordt van zijn vroegere zelve. Wat organisator Reedpop nu zal aanvangen? Hopelijk krijgen we snel een update.

Een reactie achterlaten