fbpx

Ontwikkeling van The Elder Scrolls 6 nu officieel gestart

The Elder Scrolls VI

Uitgever Bethesda heeft bevestigd dat de ontwikkeling van The Elder Scrolls 6 eindelijk gestart is. De langverwachte RPG werd al in 2018 aangekondigd en de pre-productie is nu afgerond, waardoor de effectieve ontwikkeling van start kan gaan.

Pete Hines, Head of Publishing bij Bethesda, maakte het nieuws bekend in een interview met Vandal Online. Zo werd hij gevraagd of fans meer zullen horen van The Elder Scrolls 6 nu Starfield in de rekken ligt. Hines antwoordde dat er ‘mensen werken aan The Elder Scrolls 6, maar dat Starfield momenteel nog de focus is’.


Hines gaf toe dat fans niet snel iets zullen horen van de fantasy RPG, omdat Starfield prioriteit krijgt totdat de Bethesda klaar is om iets anders naar buiten te brengen. Op de vraag of de game nog in pre-productie zat, antwoordde Hines dat de effectieve ontwikkeling wel gestart was.

Dat Starfield voorlopig de focus blijft, staat dus vast. Dankzij de Premium Edition, weten we dat de game tenminste één uitbreiding krijgt. Al zijn er ongetwijfeld nog een hoop updates nodig in de komende weken om eventuele onopgemerkte bugs weg te werken.

Todd Howard liet onlangs trouwens nog weten dat de aankondiging van The Elder Scrolls 6 veel te vroeg gebeurd is.

Een reactie achterlaten