fbpx

Ontwikkelaar Cyberpunk 2077 zelf slachtoffer van hacking

cyberpunk studio gehackt

Het zit ontwikkelaar CD Projekt Red niet mee. Na de rampzalige launch van hun Cyberpunk 2077 is de Poolse studio nu het slachtoffer van ransomware hackers. Die hebben toegang gekregen tot het interne netwerk, servers versleuteld en naar eigen zeggen de hand kunnen leggen op de broncode van Cyberpunk 2077. De hackers eisen losgeld, maar CD Projekt Red weigert in te gaan op de eisen.

CD Projekt Red maakte het nieuws zelf bekend via Twitter en deelde de boodschap die ze ontvingen van de hackers. Daarin staat te lezen dat ze de broncode van Cyberpunk 2077, The Witcher III en Gwent hebben bemachtigd. Ze zouden ook een niet eerder verschenen versie van The Witcher III in het bezit hebben.


De hackers dreigen ermee de broncodes en verschillende interne documenten publiek te maken als de ontwikkelaar financieel niet over de brug komt. Maar volgens de tweet weigert CD Projekt Red elke vorm van onderhandeling.

De ontwikkelaar heeft naar eigen zeggen de beveiliging van hun IT-infrastructuur hersteld en de verloren data uit backups gerecupereerd. De studio zou ook de bevoegde autoriteiten verwittigd hebben.

De hacking komt er na de rampzalige launch van hun langverwachte actie-RPG Cyberpunk 2077 met twee rechtszaken als gevolg. De studio wordt door twee groepen investeerders aangeklaagd voor het maken van misleidende reclame, dit terwijl het nog druk sleutelt aan de beloofde updates voor Cyberpunk 2077.

Een reactie achterlaten