fbpx

Oddworld: Soulstorm is PS5 PS Plus game voor april

Hoewel de PlayStation Plus games van maart nog niet bekend zijn, heeft Sony alvast een gratis titel onthuld voor april. Oddworld: Soulstorm verschijnt op 6 april en zal op PS5 gewoon gratis te downloaden zijn voor alle PS Plus-leden.

Na Destruction AllStars, is Oddworld: Soulstorm de tweede PS5 exclusive die gamers gratis krijgen van Sony. In de game kruip je opnieuw in de huid van Abe, die ongewild de leider wordt om zijn volk van de slavernij én het slachthuis te redden. Aan jou om je volgelingen te bevrijden uit de ijzeren greep van de Glukkons.


De game is een vervolg op de cultklassieker OddWorld: Abe’s Odyssee uit 1997. In de actieplatformer moet je jouw soortgenoten redden in diverse, coole semi 2D-levels. Als een ware leider moet jij hen instructries geven en naar de vrijheid leiden. Dat terwijl je vijanden te slim af moet zijn en puzzels op creatieve wijze oplossen.

Net als in de eerste PS1-game kan je via telepathische krachten je vijanden overnemen en ze zo naar de verdoemenis helpen. Al moet je ook uit je doppen moeten kijken, want er bevinden zich een hoop obstakels en valstrikken op je pad.

Vanaf 6 april is Oddworld: SoulStorm verkrijgbaar gratis te downloaden op PS5. Geen zorgen als je nog geen PS5 hebt. Zo kan je inloggen bij de PS Store via pc of de mobiele PlayStation app, om de game aan je account toe te voegen. Op voorwaarde dat je een actief PS Plus lidmaatschap hebt. Wanneer je dan uiteindelijk een PS5 in handen hebt, kan ook jij de game gratis spelen.

Wie daarentegen geen PS Plus-abo heeft, betaalt 49,99 euro voor de game. Check de trailer hierboven.

Een reactie achterlaten