fbpx

Oculus Rift-bedenker betrokken in politiek schandaal met Trump

De race naar het presidentschap in de Verenigde Staten krijgt een bizarre wending voor de bedenker van de Oculus Rift Palmer Lucky. Uit beschuldigingen blijkt dat de jonge en steenrijke Amerikaan in het geheim een ‘politieke beweging’ financiert die pro Donald Trump is en haatcampagnes tegen Hillary Clinton opzet.

De groepering in kwestie heet Nimble America en houdt zich bezig met shitposting: het maken en verspreiden van memes die de presidentskandidate te kakken zet. Op die manier wil Nimble America het stemgedrag van de Amerikaanse bevolking beïnvloeden.


Dat de bedenker van ’s werelds bekendste VR-bril de racistische campagne van presidentskandidaat Donald Trump steunt, stoot veel mensen tegen de borst. Temeer omdat Lucky Palmer groot is geworden dankzij een Kickstartercampagne en de financiële steunen van duizenden backers. Luckey zou al twee miljoen dollar in Nimble America hebben geïnvesteerd.

Op Reddit geeft Lucky zich uit als NimbleRichMan en post hij dit soort anti-Hillary-booschappen. Aan de Amerikaanse nieuwswebsite The Daily Beast heeft Lucky Palmer opgebiecht dat hij achter de Reddit username zit en dat hij ‘in het geheim de Amerikaanse revolutie’ steunt.

ctalusaxeaam2-j

Enkele VR-ontwikkelaars hebben na deze onthulling al hun steun voor de Oculus Rift opgezegd. Luckey zelf heeft nog niet officieel gereageerd op de beschuldigingen.

Een reactie achterlaten