fbpx

Sony verwijdert Facebook-integratie van PS4

Sony heeft de optie om je Facebook-account aan de PlayStation 4 te koppelen verwijderd. Gebruikers kunnen sinds maandag 7 oktober geen content meer delen op Facebook via hun PS4 of hun profielfoto als avatar instellen. Sony zou de actie ondernomen hebben omdat de contractbesprekingen met Facebook niet lukken.

Op je PS4 kan je screenshots, video’s of andere content op je Facebook-pagina posten. Sinds maandag zijn die functies uit het deelmenu gehaald. Ook de profielfoto’s van users die hun Facebook pic als avatar gebruikten, zijn nu verdwenen. Sony bevestigt op de PlayStation-website dat de samenwerking met Facebook gestopt is en raadt users aan hun avatar gewoon zelf op PS4 te uploaden en dat niet via Facebook te doen.


Volgens Facebook liggen contractbesprekingen tussen de twee bedrijven aan de bron van het probleem. Via Kotaku.com laat Facebook weten dat het samenwerkt met Sony om alsnog een nieuwe contract rond te krijgen. Van zodra dat gebeurt zullen de features terug op PS4 verschijnen.

Een reactie achterlaten