fbpx

‘Splinter Cell VR en Assassin’s Creed VR op weg naar Oculus Rift’

Splinter Cell VR goggles

Hoewel VR een gaming ervaring neerzet als geen ander, mist het platform een paar gigantische blockbusters. Facebook en Ubisoft willen daar volgens nieuwe geruchten verandering in brengen. De bedrijven hebben volgens The Information de handen in elkaar geslagen om zowel Assassin’s Creed VR als Splinter Cell VR naar de Oculus Rift te brengen.

Volgens het gerucht zou het gaan om een exclusiviteitscontract, waar zelfs Mark Zuckerberg, de grote baas van Facebook, bij betrokken was. Of de huidige games omgevormd worden tot een VR-versie, is niet duidelijk. Wij gokken dat het gaat om nieuwe projecten.


Ook de website Gamesindustry.biz ving het gerucht op en contacteerde Facebook om het bericht te verifiëren. Een vertegenwoordiger van het bedrijf liet weten dat Facebook geen commentaar wilde geven op specifieke partnerschappen. Hij wilde wel kwijt dat Facebook voortdurend manieren zoekt om de Oculus-bibliotheek uit breiden, zodat de VR-headset een steeds groter publiek kan bereiken.

Geen idee wat we moeten verwachten, maar wij hadden liever een gewone sequel van Splinter Cell gezien. Uiteraard blijft het een gerucht, dus voorlopig hoef je nog niet teveel wakker te liggen van eventuele exclusives.

Een reactie achterlaten