fbpx

Nog meer details gelekt: PS5 Pro krijgt ook afneembare disc drive

PS5 Pro

Na het PS5 Pro lek zijn er nog extra details opgedoken van Sony’s nieuwste console. Zo leren we dat de PS5 Pro ook een afneembare schrijflezer krijgt zoals de PS5 Slim-versie.

De immer betrouwbare gamejournalist Tom Henderson van Insider Gaming heeft heel wat extra technische details ontvangen van de PS5 Pro. En ook die bevestigen dat de Pro een stuk sneller wordt.


Zo bedraagt de snelheid van het systeemgeheugen 576 GB/s of 18 GT/s (gigatransfers per seconde). Bij de basisconsole was dat 448 GB/s (14 GT/s). Dat is een toename in snelheid van zo’n 28%. Het systeemgeheugen van de PS5 Pro werkt bovendien efficiënter waardoor de toename in snelheid nog hoger komt te liggen.

Wat betreft de processor, was al bekend dat de PS5 Pro een identieke CPU krijgt als de gewone PS5. Toch beschikt de nieuwe Pro-variant over een ‘High CPU Frequency Mode’, die de kloksnelheid naar 3,85GHz verhoogt. Dat is een toename van 10% vergeleken met de standaard PS5.

Ook de geluidsverwerking van de PS5 Pro zou efficiënter zijn, aangezien de audio driver aan een hogere kloksnelheid draait. Het zorgt ervoor dat de PS5 Pro zijn audiosignalen zo’n 35% vlotter verwerkt.

De capaciteit van ray tracing ligt ook een pak hoger met veel realistischere belichting tot gevolg. Zo heeft de PS5 Pro maar liefst 30 WGPs of werkgroepprocessoren die gespecialiseerde BVH8 traversal shaders uitvoeren. De PS5 had daarentegen 18 WGPs, die BVH4 traversal shaders uitvoerden.

Last but not least zou de PS5 Pro, zoals de recente upgrade van de standaard PS5, een afneembare disc drive krijgen. Op die manier kunnen spelers kiezen of ze digitale of fysieke games kopen.

Of dit betekent dat de PS5 Pro hetzelfde design krijgt als de PS5 Slim-versie? Dat is waarschijnlijk. In de gelekte documenten stond ook al te lezen dat de PS5 Pro op termijn het huidige PS5-model zal vervangen. De PS5 zoals we die nu kennen wordt vanaf launch van de PS5 Pro uitgefaseerd.

Een reactie achterlaten