fbpx

Nieuwe voetbalgame UFL gaat strijd aan met FIFA en PES

Ofwel ben je fan van FIFA, ofwel van eFootball (voorheen PES), al kan daar binnenkort verandering in komen. Ontwikkelaar Strikerz heeft UFL aangekondigd, een free-to-play voetbalgame die stevige concurrentie belooft voor de gevestigde waarden. De game wordt volgens de studio een ‘wereldwijde online voetbalcompetitie’. Al ontbreken nog heel wat details over de game.

UFL wordt gemaakt met de Unreal engine en is volgens de Wit-Russische ontwikkelaar al vijf jaar in de maak. De voetbalgame komt naar alle consoles en zal zo’n 5000 gelicenseerde spelers van over de hele wereld bevatten. Die kunnen spelers scouten en opnemen in hun team. De Engelse voetbalclub West Ham United is alvast een samenwerking aangegaan, maar over andere teams en competities is niets bekend.


Opvallend: de makers tonen geen gameplay, maar steken wel de draak met de concurrentie. Zo teaset Strikerz dat in UFL enkel je vaardigheden het resultaat van de wedstrijd zullen bepalen. Verder benadrukt de ontwikkelaar dat de game ‘eerlijk is om te spelen’. Als dat geen sneer is naar de microtransacties van FIFA en eFootball, weten wij het ook niet meer.

UFL wordt free-to-play, maar helaas hebben de makers nog geen details gedeeld over het verdienmodel van de game. Als ze echt 5000 licenties hebben binnengehaald, dan zal er ook geld in het laatje moeten komen. Dat UFL daarom ook microtransacties en season passes zal aanbieden, staat nu al vast.

Meer details loste ontwikkelaar Strikerz helaas niet, maar de teaser trailer kan je hierboven wel bekijken.

Een reactie achterlaten