fbpx

Nieuwe Sony studio werkt samen met Naughty Dog aan ‘geliefde reeks’

uncharted

Sony werkt mogelijk aan een nieuw deel of een remake in de Uncharted-reeks. Dat blijkt uit een handvol vacatures voor een nieuw team binnen PlayStation Studios.

Het nieuwe team werd opgericht in San Diego in samenwerking met PSS Visual Arts, een studio gespecialiseerd in animatie, motion capture, cutscenes en art. Die studio werkte al eerder mee aan The Last of Us: Part 1, Marvel’s Spider-Man en meer.


Hoewel PSS Visual Arts altijd een ondersteunende rol heeft gehad binnen Sony, had het bedrijf ook ambities voor een eigen project. En dus werd het team allicht opgesplitst, met de oprichting van een nieuwe studio tot gevolg. Het nieuwe team zal werken aan een AAA-project onder begeleiding van Naughty Dog.

Een eerste vacature zocht naar een senior producer voor het nieuwe team. Maar nu is er nog een tweede vacature opgedoken, ook voor ‘een nieuwe PlayStation Studio in San Diego, CA’. Volgens het document werkt de studio momenteel aan een ‘meeslepend nieuw project, samen met Naughty Dog, in een geliefde franchise’.

Een bericht van Bloomberg vorig jaar verklapte al dat Visual Arts graag de allereerste Uncharted in een visueel nieuw jasje wil steken. Al bleek dat project achteraf te duur. Ook zou Bend Studio de opdracht voor Uncharted remake gekregen hebben, al is het niet bekend of de studio daar aan werkt.

Gezien de nieuwe studio in San Diego nu ook aan een Naughty Dog project werkt, zou het wel eens de Uncharted remake kunnen zijn.

Of willen jullie liever een volledig nieuwe Uncharted-game zien?

Een reactie achterlaten