fbpx

Nieuwe PS5 update voegt rechtstreekse Discord voice chat toe

PS5

De nieuwste PlayStation 5 firmware is live. Die lost niet alleen stabiliteitsproblemen op, maar laat je toe om om Discord voice chats rechtstreeks vanop je PS5 te joinen. Zo hoef je niet langer een smartphone app te gebruiken.

De update is een enorme stap voorwaarts voor wie Discord gebruikt, aangezien de ondersteuning op PS5 behoorlijk te wensen over liet. Of de nieuwe integratie van Discord gevolgen heeft voor de eigen Party-feature van PlayStation? Dat valt nog te zien.


Naast de Discord Voice Chat ondersteuning, voegt de update ook extra opties voor kinderaccounts. Zo is makkelijker om third-party sevices en apps te linken aan dergelijke account om de game-ervaring te verrijken. Denk maar aan apps als Apple Music en Spotify. Of YouTube en Twitch om gameplay te streamen. Voordien kon dat enkel via volwassenen-accounts.

Vanzelfsprekend brengen die extra opties meer controle met zich mee. De nieuwe Parental Controls geven ouders bijvoorbeeld een notificatie wanneer hun kinderen een link maken met dergelijke apps.

Verder is ook de device software van de Pulse Elite headset, de Pulse Explore Earbuds en de PlayStation Link USB adapter aangepast om verschillende bugs met de toestellen op te lossen.

Tot slot is de stabiliteit van de systeemsoftware als de performance verbeterd.

PS5 discord chat.jpg

Een reactie achterlaten