fbpx

Nieuwe PS5 beta update voegt mappen en 1440p-resolutie toe

PS5

Beta-testers op PlayStation 5 mogen aan de slag met een paar coole nieuwe features. Zo voegt de laatste firmware update ondersteuning toe voor een 1440p-resolutie, alsook de mogelijkheid om mappen te creëren. Daarnaast wordt verbinden met vrienden nog gemakkelijker. Hieronder een klein overzicht.

Eerst en vooral is er eindelijk ondersteuning voor 1440p HDMI Video Output. Spelers kunnen de setting selecteren voor tv’s en monitoren die dat ondersteunen. Natuurlijk kan je ook games die hogere resoluties ondersteunen supersamplen naar een 1440p output, voor verbeterde anti-aliasing (minder kartelranden). Cool is dat je kan testen of je tv of moniter de setting ondersteunt via Test 1440p Output in het Beeld en Video menu onder instellingen.


Daarnaast is het mogelijk om Game Lists (lees: mappen) te creëren in de gamebibliotheek om wat orde in de chaos te creëren. Dat doe je door te navigeren naar Your Collection en dan ‘Create Game List’ te selecteren. In totaal kan zo’n 15 mappen maken, waar je telkens 100 games aan kan toevoegen.

Verder kan je ook 3D audio en Stereo vergelijken. Via het audio-menu kan je luisteren naar beide instellingen om daarna je favoriete geluidsoptie te kiezen.

Tot slot krijg je makkelijker toegang tot in-game activiteiten die je al begonnen bent. Zo staat je huidige activiteit altijd bovenaan in de game hub, zodat je via quick resume rechtstreeks kan verder spelen.

Uiteraard zijn er ook een aantal nieuwe sociale features. Zo kan je, als lid van een party, vragen aan andere deelnemers om hun scherm te delen en zo hun gameplay te zien. Enige wat je doen, is de deelnemer kiezen van wie je de gameplay wil zien, om daarna ‘Request Share Screen‘ te selecteren.

Ook is er een vanaf nu een ‘Joinable Game Notification‘. Als je jezelf aansluit bij een party, waarvan een speler een game aan het spelen is waaraan jij kan deelnemen, dan krijg je een notificatie om mee te spelen. Via de notificatie kan je meteen mee in de game springen.

Verder kan je gemakkelijker profielen bezoeken van nieuwe vrienden. Wanneer je een vriendverzoek accepteert via de ‘Received’ lijst, kan je meteen zijn profiel bezoeken in ‘Accepted Request’.

Tot slot is het mogelijk om voice chats en stickers te versturen naar groepen en contacten.

Helaas zijn de nieuwe features enkel toegankelijk voor spelers die zich ingeschreven hebben als beta-tester. Later dit jaar komen alle nieuwigheden naar de hele PS5-community. Wij gokken dat dat ergens rond september zal zijn.

Een reactie achterlaten