fbpx

Grote PS5 update voegt Discord support en game streaming toe

PS5 discord

De nieuwe update voor PlayStation 5 brengt twee nieuwe features naar de console. Zo voegt Sony integratie van chatplatform Discord toe, maar ook de mogelijkheid om PS5-games te streamen via de cloud.

Volgens Insider Gaming staat de release van update 7.00 gepland voor 8 maart. De publieke bèta zou echter al klaar zijn en Sony is van plan om die de komende dagen uit te rollen.


Die publieke beta bevat echter nog geen ondersteuning voor Discord. Spelers zullen alleen de mogelijkheid kunnen testen om PS5-games te streamen via de cloud tijdens die proefperiode.

Let wel: PS5-games streamen via de cloud wordt alleen beschikbaar voor leden van PlayStation Plus Premium, de duurste categorie van PlayStation Plus.

Wat de Discord-integratie betreft, kunnen spelers nu al hun Discord-account linken met hun PSN ID, via hun Discord-profiel. Op die manier kunnen je vrienden zien wanneer je een PS4- of PS5-game aan het spelen bent.

Hoe de integratie zal verlopen, is momenteel niet echt duidelijk. Al werkt de service allicht gelijkaardig als op Xbox. Op Xbox kunnen spelers Discord gebruiken voor voice chat. Daarnaast kunnen ze zichzelf toevoegen aan Discord servers rechtstreeks vanop hun console.

Een reactie achterlaten