fbpx

Nieuwe PS5 exclusive survivalgame Abandoned aangekondigd

De PlayStation 5 heeft er alweer een exclusive bij. De Nederlands studio Blue Box Game Studios heeft namelijk de survivalgame Abandoned aangekondigd. Volgens de makers wordt het een fotorealistische survival shooter. De release staat gepland voor dit najaar.

Het verhaal van de game klinkt als een onheilspellende nachtmerrie. Zo kruip je in de huid van Jason Longfield, die wakker wordt in een gigantisch bos. Zonder enige herinnering van hoe hij daar terecht kwam, gaat hij op onderzoek. Hij ontdekt al snel dat hij gekidnapt werd voor een duister ritueel. Zijn enige kans op overleven is ontsnappen.


Hoewel Abandoned aangekondigd wordt als een shooter, hoef je geen Call of Duty combat te verwachten. Overleven staat voorop en de makers wil dat op een hyperrealistische manier in beeld brengen. Zo heeft elke actie invloed op je personage. Ben je buiten adem van het sprinten en wil je toch op vijanden schieten? Dan zal veel meer moeite hebben met richten.

Adsense - In Article After ParaGraph 2

Klinkt dus als een survivalshooter waarin je tactische beslissingen moet nemen, want de ontwikkelaars willen dat je intensiteit van elke confrontatie voelt. Zo zal je bijvoorbeeld de spanning ervaren als je verdoken zit te wachten tot vijanden hun jacht opgeven.

Benieuwd hoe de studio dat zal aanpakken, maar Blue Box belooft in ieder geval integratie van zowel de DualSense als 3D audio.

Hierboven vind je alvast de onthullingstrailer van de game. Een gameplay reveal volgt volgens de developer later.

Laat een reactie achter