fbpx

‘Nieuwe Dead Space haalt de mosterd bij Resident Evil remakes’

Dead Space

Of EA zich stilaan opmaakt voor een onthulling van een nieuw Dead Space project? Daar lijkt het wel op. De uitgever paste onlangs het YouTube-kanaal van de reeks aan. Bovendien brengt een nieuw onderzoek van GamesBeat meer details aan het licht over de aard van de game.

De hype voor een nieuwe Dead Space ging in overdrive toen nauwlettende fans een update gespot hadden op het YouTube-kanaal van de reeks. Sinds 2013 was daar geen teken van leven te bekennen, maar onlangs werd de profielfoto van het kanaal gewijzigd van een logo naar een afbeelding die veel weg heeft van een Plasma Cutter, het geliefde wapen uit de reeks.


Toen vervolgens een nieuw gerucht gedeeld werd op GamesBeat, was het hek helemaal van de dam. Volgens de website is de onaangekondigde Dead Space game van EA een volledige reboot, die effectief in ontwikkeling is bij EA Motive. De game zou sterk geïnspireerd zijn door de recente Resident Evil remakes van Capcom.

Volgens GamesBeat zal Dead Space, zoals (de remake van) Resident Evil 2, de originele game als vertrekpunt nemen. Tegelijkertijd zal de reboot moderne visuals krijgen, alsook gameplay-mechanismen uit andere delen van de Dead Space reeks overnemen.

GamesBeat schrijft zelfs dat de recente remakes van Capcom de reden zijn achter de Dead Space reboot. Terwijl Dead Space langzaam in de vergeetput terechtkwam, deed Capcom er alles aan om Resident Evil een tweede leven te geven. Volgens de nieuws-outlet heeft EA dankzij de Resident Evil Remakes dan ook een perfecte blauwdruk om te volgen.

Zonder officiële bevestiging blijven de woorden van GameBeat natuurlijk een simpel gerucht, maar de outlet heeft zeker een punt. Bovendien heeft Star Wars Jedi: Fallen Order aan EA bewezen dat singleplayer games allesbehalve dood zijn.

Duimen dus dat de game aangekondigd wordt tijdens EA Play op 22 juli.

Een reactie achterlaten