fbpx

Nieuwe beelden van Silent Hill 2 remake duiken op

Schermafbeelding 2022 09 04 om 16.43.59

Er zijn nieuwe beelden opgedoken van de vermoedelijke remake van Silent Hill 2. De game zou in ontwikkeling zijn bij Bloober Team, de studio achter The Medium en Layers of Fear. De nieuwe afbeeldingen zouden afkomstig van een interne pitch voor de titel.

De beelden werden al gretig gedeeld op sociale media, maar volgens insider Dusk Golem, of AestheticGamer, zijn de screenshots afkomstig van een interne pitch demo (een conceptvoorstel) van de studio. Iets wat gamewebsite VGC bevestigt.


Of de beelden bewijzen dat de game effectief in de maak is? Aangezien Bloober Team nog geen groen licht had gekregen van Konami op het moment op het moment van de pitch, is dat dus niet zeker. Al beweert Dusk Golem wel dat het finale product er bijlange zo niet uitziet. Dergelijk conceptbeelden worden meestal bij een pitch gevoegd om een sfeer te scheppen.

De pagina uit de pitch, waarop de beelden te zien zijn, bleek trouwens ook gelekt. Al stellen we ons vragen bij de legitimiteit van het document. Je kan de pagina hieronder vinden, maar neem ze voorlopig met een korreltje zout. Leuk detail: het document vermeldt twee volledig nieuwe eindes voor de remake.

Website VGC liet trouwens eerder al vallen dat Konami van plan is om Silent Hill nieuw leven in te blazen. De remake van Silent Hill 2 maakt deel uit van die renaissance. Bloober Team zou al stevig aan het werk zijn aan de game, die een tijdelijk exclusive wordt voor PlayStation-consoles.

Daarnaast is er een episodische reeks van kortverhalen in de maak bij een studio van Annapurna Interactive.

SH2 Remake slide

Een reactie achterlaten