fbpx

‘Konami heeft verscheidene Silent Hill games in de maak’

Silent hill

Er zijn verschillende Silent Hill games in de maak. Dat blijkt nadat enkele dagen geleden concept art lekte en nog meer geruchten opduiken. Konami heeft zowel een remake, een volledig nieuwe sequel en een verhaalgedreven episodische game in de steigers.

De gelekte concept art die enkele dagen geleden opdook, heeft in ieder geval een geruchtenmolen in gang gezet. Zo vermeldde influencer NateTheHate en ook journalist Jeff Grubb dat één van de games een remake van fan-favoriet Silent Hill 2 zou zijn.


Iets wat ook bevestigd wordt door videogameschronicle.com. De Britse website ving immers op dat de remake betere AI, herwerkte puzzels, nieuwe animaties en zelfs verschillende nieuwe eindes zou hebben. VGC laat zelfs vallen dat de game als een timed exclusive naar PS5 kan komen.

Alles wijst erop dat ontwikkelaar Bloober Team, bekend van Blair Witch en The Medium hieraan werkt. Zo gaf de developer vorig jaar al aan dat hij een samenwerking met Konami had opgestart. Zelfs voordien liet de CEO van de studio al vallen dat zijn team werkte aan een ‘bestaande horrorfranchise’ van een ‘wereldbekende uitgever’.

Akira Yamaoka, de originele componist van Silent Hill, werkte al samen met Bloober Team aan The Medium, dus het zou niet verrassen mocht hij samen met de studio aan een effectieve Silent Hill remake werken. Yamaoka teasede het project al als ‘de game waar jullie naar uitkeken’.

Nu goed, sinds de Silent Hill geruchten op gang kwamen, passeerden al verschillende berichten de revue. Zo ook eentje van een episodische game in de stijl van The Dark Pictures. Een uitgever die daarmee verbonden kan zijn, is Annapurna Interactive. Althans volgens de bronnen van VGC. Helaas zijn alle verdere details momenteel gissen…

Tot slot zou er ook een volledige nieuwe Silent Hill in ontwikkeling zijn. Welke studio aan het roer staat? Onbekend, al zouden de eerder gelekte afbeeldingen onderdeel zijn van een speelbare teaser, zoals P.T. Die teaser heet Sakura en zou een gratis proloog zijn voor de uiteindelijke game.

Of we meer Silent Hill te zien krijgen tijdens Summer Game Fest? Wij hopen alvast van wel. Vingers gekruist dus!

Een reactie achterlaten