fbpx

Sony patent toont nieuwe PlayStation 5 controller

De controller voor de PlayStation 5 zal er lichtjes anders uitzien dan de DualShock 4. Althans als we een nieuw opgedoken patent mogen geloven van Sony. Het document belicht de vernieuwde en vermoedelijke DualShock 5 die, verrassend genoeg, de light bar achterwege laat.

Uiteraard wordt er nooit expliciet naar de PlayStation 5 verwezen, maar wij weten wel beter. Het patent suggereert dat er een usb-poort wordt geïntegreerd waar zich nu de headphone-jack bevindt. Daarnaast heeft de controller grotere triggers en net iets kleinere sticks. Tot slot is er nog eens sterkere speaker, die samen met haptische feedback voor een coole ervaring zorgt. O ja, zoals gezegd is de light bar aan de achterkant van de controller afwezig.


De figuren in het patent komen opvallend sterk overeen met de controller die de mannen van Wired.com al in handen hadden en mochten uittesten. Volgens de outlet waren vooral de adaptive triggers indrukwekkend, want die zorgen ervoor dat elke interactie – de spanning van een pees op een boog of de trekker overhalen van een shotgun – een volledige andere weerstand voor de triggers genereert. Daardoor moet je met momenten de knoppen veel harder indrukken.

De PS5 staat gepland voor het einde van 2020.

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    Nog lomper, groter en zwaarder… Might as well turn it into an Xbox controller all the way…
    Ik vond de DS4 al geen positieve evolutie (goede controller op zich maar ik vond het originele DS3 design altijd perfect) met zijn grotere en meer verticale grips/handles (waar de duimen in hun natuurlijke stand eerder op de facebuttons terecht komen en dat dus arguably de betere plaats zou zijn voor de joysticks, die toch meer gebruikt worden) en de focus op de achterliggende triggers als main shoulder buttons (meer in lijn met het Xbox design), om nog maar te zwijgen van de platte joysticks en het lompere design. Heel het DS4 design voelde voor mij, als grote Playstation fan, als catering for the competition… Om het zoveel mogelijk in lijn te liggen met het Xbox design om dat publiek aan te trekken… Maar dat kwam natuurlijk bij mij, als Playstation fan, in het verkeerde keelgat terecht. Als ik Xbox controllers wil, ga ik wel op hun consoles gaan gamen hoor 🙂
    Anyway, wat mij het meeste opvalt is dat de handles/grips wat veranderen en dat klein putje onder de joysticks nu opgevuld lijkt. Voor de nog kleinere joysticks ben ik ook een beetje aan het panikeren 🙂 Nog steeds mijn favoriete controllers maar wat mis ik de DS3…

Een reactie achterlaten