fbpx

PlayStation patent laat je een controller tekenen met geleidende inkt

PlayStation Controller

Er duiken wel vaker Sony patenten op waarin coole, experimentele technologie beschreven wordt, maar het nieuwste document spreekt echt tot de verbeelding. Via een nieuw patent stelt de uitgever een controller voor die je volledig kan aanpassen. Een beetje zoals de Access controller dus, al kan je voor deze nieuwe controller de volledige button lay-out zelf tekenen via geleidende inkt.

Het patent met de naam ‘User-Customized Flat Computer Simulation Controller Field’ doet een beetje denken aan een digitale tekentablet. Daarop kan je alle knoppen, in gelijk welke vorm, tekenen die je nodig hebt met een soort van stylus-pen. Natuurlijk moet het systeem begrijpen welke knop je net getekend hebt. Daarvoor gebruik je een bestaande DualSense controller.


Tijdens de set-up koppel je de DualSense aan de tablet, en druk je zowel de getekende knop op de tablet als de overeenstemmende knop op de DualSense in om beide knoppen te ‘linken’. Op die manier weet een game welke knop je zojuist hebt ingedrukt op je zelf getekende tablet-controller.

Opvallend is dat Sony het misschien zelfs mogelijk maakt om ook de vorm van de controller zelf te bepalen. In het voorbeeld hierboven gebruikten we een tekentablet, maar Sony vermeldt hier en daar een toestel in de vorm van een parallellepipedum of zelfs andere vormen.

Cool is dat de getekende controller ook een ‘anti-vermoeidheid’ functie zou hebben, waarmee je het gedrag van bepaalde knoppen zelf kan instellen. Stel dat je bijvoorbeeld een X-knop maakt in driehoekvorm en een X-knop in cirkelvorm. Dan kan je instellen dat de X-knop in driehoekvorm zich gedraagt als ‘1 keer indrukken’, terwijl de X-knop in cirkelvorm zich gedraagt als ‘ingedrukt houden’, ook al druk je hem slechts kort in. Het levert oneindige mogelijkheden op om je controller aan te passen zoals jij dat wil.

Een dergelijk patent wordt natuurlijk voorgesteld omdat Sony gelooft dat het huidige aanbod aan controllers niet beantwoordt aan de noden van alle spelers. Daarom zou Sony zelfs audio-feedback kunnen toevoegen aan het hierboven beschreven ontwerp.

Klinkt in ieder geval wel cool. En uiterst innovatief. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten