fbpx

NFT’s op PS5? Sony vraagt patent aan voor NFT framework

PS5 NFTs

Sony heeft een patent aangevraagd voor een NFT framework. Dat is een digitaal netwerk dat spelers toelaat om de zogenaamde non-fungible tokens (NFT) te delen en verhandelen op verschillende gamesystemen.

NFT’s zijn digitale goodies met een unieke code. Daardoor kunnen eigenaars ze bijvoorbeeld ruilen of verkopen. De transactiegeschiedenis van de NFT wordt ook opgeslagen in de blockchain. Verschillende uitgevers hebben geprobeerd NFT’s in hun game te integreren, maar zonder veel succes.


Hoewel gamers er dus niet warm voor lopen, lijkt nu ook Sony te willen experimenteren met NFT’s. Opvallend: volgens het patent van Sony kunnen gebruikers hun NFTs niet enkele ruilen, maar ook overzetten van het ene gamesysteem naar het andere. Best vreemd, gezien Sony het PlayStation-platform geïsoleerd wil houden.

Al moet natuurlijk gezegd dat veel patenten die worden aangevraagd nooit tot een effectieve uitvoering komen. Of Sony dus echt gaat experimenteren met NFT’s op de PS5, valt dus nog af te wachten.

Een reactie achterlaten