fbpx

Next-gen upgrade voor FIFA 22 enkel beschikbaar via Ultimate Edtion

FIFA 22 1

Uitgever EA houdt ervan om zich de woede van de fans op de hals te halen. Reden voor de controverse is deze keer een next-gen upgrade voor FIFA 22. Heb je de game op PS4 of Xbox One en wil je binnenkort upgraden wanneer je een next-gen console in huis haalt? Dan kan dat enkel met de Ultimate Edition en die kost 100 euro.

Het nieuws komt er via een FAQ op de website van EA Sports. Uit de vragenlijst blijkt dat er geen gratis next-gen upgrade mogelijk is, tenzij je de Ultimate Edition van FIFA 22 koopt. Wie nog geen next-gen console heeft en voorlopig aan de slag gaat met de standaardversie op zijn huidige console, zal dus een tweede next-gen exemplaar van FIFA 22 moeten kopen als hij of zij de next-gen ervaring wil.


Opvallend, want dit zijn exact het soort praktijken dat Microsoft wilde vermijden via de Smart Delivery feature. EA maakt daar deze keer bewust geen gebruik van. Waarom EA die keuze maakt? Winstbejag lijkt het enige antwoord. Bijzonder frappant als je weet dat elke editie van FIFA 21 vorig jaar wel gratis geüpgraded kon worden naar een next-gen editie.

De enige troost: met de Ultimate Edition krijg je vier dagen eerder toegang tot de game. Toch laat de hele situatie een zure nasmaak na. En dan vraagt de uitgever zich af waarom het zo’n slecht imago heeft

Een reactie achterlaten