fbpx

Uitgever EA is niet blij met zijn slechte imago

EA

EA is tegenwoordig de grote zondebok van de gaming industrie. Nochtans waren de games van de uitgever enkele generaties terug zeer geliefd. Denk maar aan Need For Speed: Most Wanted. Vandaag wordt EA vooral gezien in een slecht daglicht. Gamers gaan niet akkoord met het beleid omtrent microtransacties. Om nog maar te zwijgen over het statement dat ‘gamers lootboxen leuk vinden’.

Keer op keer lijkt EA de foute beslissingen te nemen. Fans hekelden de uitgever toen-ie de licentie binnenhaalde om alle toekomstige Star Wars games te ontwikkelen. Toen er loot crates opdoken in Battlefront 2, was het hek helemaal van de dam. Ook Battlefield V kreeg de volle lading voor het tonen van vrouwelijke soldates met protheses op de frontlinie in de Tweede Wereldoorlog.


Opvallend genoeg zijn de grote bazen bij EA zich bewust van hun ‘kwaadaardige’ reputatie. En zij vinden het spijtig dat EA beschouwd wordt als de grote boeman van de industrie. Matt Bilbey, EA Uitvoerend Vice President van Stratgische Groei, liet in een interview met gamesindustry.biz vallen dat-ie niet graag gezien wordt als de slechterik:

“Ik ben al 25 jaar bij EA en ik heb nu echt moeite met de publieke perceptie, die ons afschildert als een bende slechteriken. Wij houden ervan om games te maken en te spelen. Spijtig genoeg weet meteen de hele wereld het, als we een fout maken bij een game. Simpelweg door de naam en de grote schaal.”

Uiteraard kan de uitgever ook goede daden doen. Zo weigerden verschillende leden van het management, waaronder ook CEO Andrew Wilson, hun financiële bonus op het einde van het fiscale jaar. Vooral omdat de cijfers alles behalve indrukwekkend waren. Dat totale bedrag van 4,8 miljoen euro werd uiteindelijk apart gehouden voor de werknemers.

Of het de bedoeling was van EA om meer sympathie te genereren, is niet duidelijk. Maar het is een mooi gebaar naar de het bedrijf als geheel. Ons advies aan EA? Nog net iets meer naar de fans luisteren. Met Apex Legends is de uitgever alvast goed op weg. Meer van dat.

REACTIES (1)

  1. KnuckelZzz

    Ik denk vooral dat ze veel gezeik krijgen van Fifa spelers die servers zijn ook vaak kut.. ✌

Een reactie achterlaten