fbpx

Next-gen shooter Deathloop uitgesteld naar 2021

Deathloop delay

Bethesda en ontwikkelaar Arkane hebben bekendgemaakt dat hun next-gen titel Deathloop uitgesteld wordt naar volgend jaar. De opvallende shooter zou dit najaar nog verschijnen als timed exclusive voor PS5, maar schuift nu door naar het tweede kwartaal van 2021.

Volgens de makers is het uitstel vooral te wijten aan de overschakelen naar thuiswerken door Covid-19 en hebben ze meer tijd nodig om van Deathloop een echte next-gen ervaring te maken. Een exacte releasedatum is er nog niet, maar hij staat nu gepland voor release tussen 1 april en 30 juni. Deathloop wordt een timed exclusive voor PS5 en valt op dankzij zijn originele opzet en Tarantino-stijl.

Deathloop is het eerste next-gen project van de Franse ontwikkelaar Arkane Studios die al eerder scoorde met de Dishonored-reeks en Prey. Dat een game van die grootorde geen launchgame wordt, is sneu. Al eerder liet Microsoft weten dat ook Halo Infinite de launch van de Xbox Series X niet zal halen en naar 2021 verschuift.

Sony en Microsoft zetten met de nieuwe consoles hard in op backwards compatibility én gratis next-gen upgrades van current-gen titels. We beginnen stilaan te begrijpen waarom. Het aantal exclusives en next-gen launchgames wordt steeds kleiner.

Een reactie achterlaten