fbpx

“Next-gen PlayStation VR wordt gigantische upgrade met 4K display”

PlayStation VR

De volgende VR-headset van Sony wordt een straf stukje technologie als we enkele nieuwe geruchten mogen geloven. Zo zou de PlayStation VR2 niet alleen een 4K-resolutie ondersteunen, maar ook een speciale vorm van rendering, oog tracking en zelfs haptische motortjes die de bril doen vibreren. Net als bij de PS5-controller.

Alle nieuwe info werd gedeeld door UploadVR die verschillende bronnen heeft dichtbij Sony. Zo schrijft de website dat de PS VR2 een ingebouwd 4K-display krijgt, met een resolutie van maar liefst 4000×2040. En dat wil zeggen dat je per oog een resolutie van 2000×2040 krijgt. PlayStation VR2 zou daarmee een podiumplaats veroveren op vlak van beeldresolutie. Zo is de resolutie van de Oculus Quest 2 slechts 1832 x 1920 per oog.


Verder bezit de headset zogenaamde inside-out tracking: er zijn geen externe sensoren of camera’s meer nodig om de positie van de headset of de controllers te bepalen. Wat je meer bewegingsvrijheid geeft in kleine ruimtes. De headset zou ook haptische trilmotoren bevatten die zorgen voor genuanceerde vibraties zoals in de DualSense.

Ook cool: de PSVR2 ondersteunt gaze tracking for foveated rendering, een speciale vorm van rendering die baanbrekend is voor VR-games. Die technologie volgt de beweging van je ogen en rendert vooral dat wat zich in je gezichtsveld bevindt. Op die manier zullen voorwerpen die zich in je rechtstreekse gezichtsveld bevinden, scherper gerendered worden. Maar ook het vergezicht zal bijvoorbeeld beter zijn.

Tot slot zou de headset een USB-C poort hebben, al was het natuurlijk al bekend dat de PlayStation VR2 geen draadloze headset zou zijn.

Klinkt best indrukwekkend. Hopelijk krijgt Resident Evil Village een VR-behandeling als de headset eenmaal in de rekken ligt. En nee, niet om de troeven van Lady Dimitrescu van dichtbij te inspecteren. Viesspeuken!

Een reactie achterlaten